Att handla på ett Internetapotek

I takt med att apoteksreformen blir allt mer påtaglig så kommer också utbudet av att kunna handla läkemedel på nätet att explodera. De flesta företag som har funnits på nätet idag har fått leva med en misstro om att i stort sätt alla aktörer som sysslar med någon form av Internetapotek bedriver olaglig verksamhet. I och med den nya apoteksmarknaden så kommer det här att successivt förändras eftersom vi lever i en föränderlig värld som inbjuder allt mer att sköta saker och ting på Internet.

I takt med att apoteksreformen blir allt mer påtaglig så kommer också utbudet av att kunna handla läkemedel på nätet att explodera. De flesta företag som har funnits på nätet idag har fått leva med en misstro om att i stort sätt alla aktörer som sysslar med någon form av Internetapotek bedriver olaglig verksamhet. I och med den nya apoteksmarknaden så kommer det här att successivt förändras eftersom vi lever i en föränderlig värld som inbjuder allt mer att sköta saker och ting på Internet. Samhället har under en lång tid debatterat ämnet och det har aldrig varit hetare än just vid reformens riktiga intåg.

Leta efter den nya logotypen

För att du skall kunna känna dig trygg och inte gå runt och vara förvirrad om vilka bolag och vilka Internetsajter som går att lita på så har det tagits fram en helt ny logotyp för apotekets alla olika återförsäljare som nu kommer att bli verklighet. Genom att hålla utkik efter den här logotypen skall du som konsument kunna känna dig precis lika trygg med att handla på ett internetapotek som att du går in i en butik och köper din medicin. Logotypen står för ett godkänt apotek med kunnig personal och ett apotek som du som kund skall kunna lita på. Det här gäller även på Internet. Läkemedelsverket själva har gått ut med att det kommer ske en ökning av Internetapotek och det är inte meningen att människor skall känna sig otrygga. Därför har också den nya logotypen tagits fram.

Alla apotek har samma krav

Den nya logotypen ges bara till de bolag och apotek som uppfyller kvalitén att få den tilldelad. De krav som finns bakom symbolen är precis samma krav som Apoteket AB har idag. Därför behöver ingen oroa sig för kvalité eller leveranser från de nya apoteken som fått logotypen.  Den rekommendation som föreligger från Läkemedelsverket är det att även om det finns utländska bolag som erbjuder läkemedel innanför landets gränser så bör man alltid handla från ett svenskt apotek som också har logotypen på sin hemsida. Eftersom olika länder har olika krav på sina mediciner och läkemedel är det alltid en trygghet att veta att sajten, affären eller själva läkemedlet har godkänts av en svensk myndighet för bruk innanför Sveriges gränser.