eApotekets Internetbutik

eapoteket logotypeApoteket är en webbutik som riktat in sig på hälsokostprodukter av alla dess slag. Butiken ägs av Helsingborgsföretaget Retevo AB som driver två andra webbutiker inom inredning och prylar. Målsättningen är att leverera kostnadseffektiva kvalitetsprodukter och de verkar endast på Internet. Butiken drivs under domännamnet eApoteket.se och är en ganska färgglad historia.

eapoteket logotypeApoteket är en webbutik som riktat in sig på hälsokostprodukter av alla dess slag. Butiken ägs av Helsingborgsföretaget Retevo AB som driver två andra webbutiker inom inredning och prylar. Målsättningen är att leverera kostnadseffektiva kvalitetsprodukter och de verkar endast på Internet. Butiken drivs under domännamnet eApoteket.se och är en ganska färgglad historia. En första anblick av sidan är att den upplevs som relativt stökig med många liknande bilder och även blandade storlekar. Positivt är sorteringsfunktionen på prisintervall, deras sökfunktion samt också de artiklar som finns i anslutning till hemsidan där besökarna kan få mer information inom olika besvär.

Saknas lite information

Alla produkterna har en tydlig överblick under respektive sida, vissa av dem kunde dock innehållit mer information än vad som finns idag eftersom vissa produkter känns väldigt knapphändiga när det kommer till presentationen. Däremot är priser mycket tydliga och kundvagnsfunktionen fungerar mycket bra och påvisar redan i butiksvyn om vilka frakter som tillkommer på totalsumman. Företaget är tydliga att visa vilka som ligger bakom och presenterar tydligt sina köpvillkor. Det är också mycket enkelt att komma i kontakt med företaget via det e-postformulär som finns på sidan. Skulle man vilja använda sig av telefon går det här också bra eftersom både fax och telefonnummer finns presenterade på internetbutiken.

Utbud

eApoteket har ett stort utbud av olika naturläkemedel och hälsokostprodukter vilket också är deras totalfokus. En större mängd kategorier finns till hands varpå dessa i sin tur är uppdelade i underkategorier. Vid tillfället av den här recensionen var dock lagersaldot på många produkter dåligt och känslan av att man inte lagerförde speciellt mycket infann sig snabbt. Dessutom saknade väldigt många produkter i sortimentet bilder vilket gör att man stannar upp och funderar en extra gång. Valet av att använda sig av en medicinflaska med texten ” Bild saknas” kunde gjorts lite smartare eftersom man på överblicksidorna får känslan av att det är flaskan som är bilden till just den produkten. Kan skapa lite förvirring. I övrigt känns sortimentet som sagt väldigt omfattande och kategoriseringen är mycket bra och överskådlig. Det är enkelt att hitta vad man söker och presentationen är bra med undantag om vissa texter till vissa produkter.

Receptbelagda varor

eApoteket har i dagsläget varken receptbelagda varor eller vanliga apoteksvaror utan recept så som huvudverkstabletter eller värkmedicin. Det finns inget som talar för att sidan skall expandera i takt med att monopolet numera är borta utan som det ser ut idag kommer eApoteket fortsätta med sin hälsokosthandel.

Frakt

Företaget tar endast betalt för den faktiska fraktkostnaden och har alltid ett fraktpris på 49 kronor, oavsett storlek på order.  Leverans sker normalt senast 7 arbetsdagar efter beställning.

Minsta ordervärde

eApoteket har inget minsta ordervärde utan alla ordrar godkänns.

Betalningsalternativ

eApoteket erbjuder inte fullständiga betalningsalternativ utan har gallrat ut för att erbjuda endast tre stycken:

Fakturering – Faktura skickas med betalningsvillkor på 14 dagar. Ordern måste skickas till den adress du är bokförd på eftersom en kreditkontroll görs. 19 kronor tillkommer i administrativ avgift.

Förskottsbetalning till bank – Betalning görs till Kreditors bankkonto. Du får en länk till en faktura som skall betalas för att ordern skall skickas. Det kan ta upp till tre bankdagar. Bankerna som tillåts är Swedbank, SEB, Handelsbanken och Nordea.

Delbetalning Klarna – Lägst 50 kronor i månaden eller 1/24 av totalbeloppet. Årsräntan 19,5 % samt effektivt översatt till 26,9 procent.  Aviavgift på 29 kr/månad tillkommer.

Ångerrätt

Som konsument har du rätt att att ånga ett distansköp 14 dagar. Varan måste vara i originalförpackning och vara bruten. Returfrakt bekostas av köparen.

Garantier

Garantier gäller från tillverkare och leverantörer.

Kundtjänst

Kontakta eApoteket via telefon eller telefonnummer.

E-post: info@eapoteket.se alt. deras forumlär på hemsidan eApoteket.se

Telefonnummer: 042-42 42 365