Varning för Internetapotek

Det har blivit allt vanligare att flera sajter på Internet har börjat erbjuda olika läkemedel, receptfritt som receptbelagt, till alla som är intresserade av att köpa. Det har också blivit allt vanligare att folk blir förgiftade och till och med har avlidit då de tagit medicin som inte varit korrekt tillverkad. När läkemedel säljs illegalt finns det ingen kontroll som säkerställer innehållet och det är ingen som vet om det är svarttillverkat eller om det är orginalpreparat.

Det har blivit allt vanligare att flera sajter på Internet har börjat erbjuda olika läkemedel, receptfritt som receptbelagt, till alla som är intresserade av att köpa. Det har också blivit allt vanligare att folk blir förgiftade och till och med har avlidit då de tagit medicin som inte varit korrekt tillverkad. När läkemedel säljs illegalt finns det ingen kontroll som säkerställer innehållet och det är ingen som vet om det är svarttillverkat eller om det är orginalpreparat. Läkemedelsverket har länge varnat för de svarta marknaderna för läkemedel då det är en oerhört stor risk att ta den här typen av läkemedel.

Svenska polisen har gjort stora beslag gällande den här typen av läkemedel och det har visat sig efter analyser att läkemedlen innehållit helt andra verksamma ämnen än de som angivits på paketen. För den som väljer att sälja läkemedel på det här sättet är det olagligt och för den som väljer att köpa tar väldigt stora risker.

Var noga med att kontrollera Internetapotek

Det finns emellertid laglydiga och korrekta Internetapotek som erbjuder riktig medicin samt följer de lagar om vad som får och inte får säljas. Skillnaden mellan laglydiga och olagliga Internet apoteken är att de som följer lagar och förordningar träffar läkare och tar fram korrekta recept för varje individ och en seriös kontroll genomförs. Så är inte fallet med de oseriösa alternativen. De här apoteken säljer allt från narkotikaklassade läkemedel till rena substanser för egentillverkning. Undvik de här i största möjliga mån och kontrollera alltid de webbsidor som du är inne på.

Den uppmärksammade sidan Crimemedicine.com skapades som ett verktyg för människor att få upp ögonen för de oseriösa alternativen som finns på marknaden.