Gymgrossisten.com Internetbutik

Gymgrossisten logotypBesök butiken

Gymgrossisten logotypBesök butiken

Gymgrossisten.com är en välkänd butik i träningskretsar runt om i landet. De flesta som tränar har någon gång varit i kontakt med butiken, oavsett om det handlar om postorder, faktiskt butik eller direkt på nätet. Butiken är helt och hållet inriktad mot träning, träning och träning. Gymgrossisten.com ingår i samma koncern som Bodystore.com och ägs således av CDON.com sedan januari 2008. CDON.com i sin tur är en del av MTG-koncernen som är ett välkänt varumärke i Sverige.

Mycket information på liten plats

Gymgrossisten.com är en bra sida. Det är inte så mycket att tala om. De har en stor trogen besökarskara och är numera ett mycket välkänt varumärke. Dock är den allmänna känslan över sidan att det är alldeles för mycket information och bilder på en alldeles för liten yta. Som helt ny besökare är det oerhört svårt att hitta någonstans att fokusera blicken. Eftersom Gymgrossisten.com har valt en förhållandevis liten storlek på texten så blir det extra svårt att hitta rätt till en början. Designen är snygg men kan på vissa delar uppfattas som lite för mycket. Det är väldigt hårt och mycket bilder på olika delar som gör att den allmänna känslan faktiskt blir lite stökig.

Bra och välriktad information

Informationsmässigt är sidan däremot mycket bra. Varje produkt har en utförlig förklaring om vad det innebär och vad den skall vara bra för. Gymgrossisten.com har anammat de sociala medierna och möjliggör sina besökare att skicka ut produkterna via sina facebook-profiler. De har dessutom ett aktivt twitterkonto och en satsning tillsammans med Bosdystore.com där man länkas vidare till en expertpanel i bloggform som svarar på träningsrelaterade frågor. En lite annorlunda väg att välja i den här branschen men de sociala medierna har stor effekt på försäljningen så det är helt rätt att gå och ett sätt som garanterat sprider varumärke och skapar nya kunder. Du har möjlighet att recensera produkten när du besöker den förutsatt att du är medlem på sidan.

Sökfunktion och marknadsföring

Sökfunktionen är likt de flesta i dagens webbutiker väldigt precis och det är enkelt att ta sig vidare via de sökresultat man får fram. Sökrutan är aktiv och känner av vad du skriver vilket innebär att du får en stor lista med förslag på det som du håller på att skriva. Butiken har ett stort utbud av varugrupper och det är inte mycket som en tränande person kommer sakna när det gäller den här typen av produkter. Gymgrossisten.com är väldigt noga med att promota sina egna produkter med hjälp av olika typer av banners och tillhörande priser. I våra ögon blir det lite för mycket sådant som gör att övriga delar av sidans design blir drabbad.

Utbud

Gymgrossiten.com har ett väldigt stort utbud när det kommer till träning och kosttillskott som också är deras primära sektor. Sett till övriga recensioner där fokus legat mycket på läkemedel och hälsokost är inte Gymgrossisten.com ett företag som satsar på just den här typen av varor. Det är emellertid ändå relaterat till välmående och träning och i den delen är det svårt att slå dem. De säljer även kläder och träningsredskap till bra priser för den som är intresserad. Företaget säljer varor på Outlet och har även storköpsrabatter för den som använder mycket av produkterna.

Receptbelagda varor

Inga receptbelagda läkemedel finns på Gymgrossisten.com.

Frakt

Gymgrossisten.com tar ut frakt för orders som understiger 500 kronor. Dessa debiteras med en avgift om 62 kronor. Allting som överstiger 500 kronor skickas gratis.

Minsta ordervärde

Gymgrossisten.com har inget minsta ordervärde.

Betalningsalternativ

Gymgrossisten.com har ett stort antal olika betalningsalternativ för att fånga upp alla typer av kunder. Följande alternativ går att välja mellan;

Kortbetalning – Korten VISA, Mastercard och Diners Club är de kort som är godkända.

Postförskott – Köp nu. Betala sen. Postens avgift för postförskott tillkommer och för det kan du betala när du får din leverans, direkt över disk på utlämningsstället.

Delbetalning, Klarna – Dela upp din betalning på 3, 6, 12 eller 24 månader. Ränta tillkommer dock.

Faktura – 14 dagars kredittid för de kunder som väljer faktura.

Direktbetalning via bank – Logga in på din Internetbank och för över pengar till Gymgrossisten.com.

Ångerrätt

Hos Gymgrossisten.com gäller den vanliga ångerrätten om 14 dagar. Du har tillåtelse att öppna paketet för att undersöka varorna men får inte använda dem. Vänligen returnera inte med postförskott.

Garantier

Specifika garantier saknas men normalt gäller tillverkarens garantier mot Gymgrossisten.com även kunder som handlar hos företaget.

Kundtjänst

Gymgrossisten.com går att nå på många olika sätt. Kundtjänst återfinns både via e-post, telefon och via fax för de som önskar. Alla e-postfrågor som rör köp eller råd besvaras inom 48 timmar under vardagar. Formuläret på hemsidan går att rikta till specifika avdelningar beroende på vilken fråga som ställs vilket givetvis bidrar till att supporten går fortare. Organisationsnummer och VAT-nummer finns utskrivet.

E-post: Formulär på hemsidan.

Besök Gymgrossisten.com