Apotekets nya logotyp

De nya apotekens logotypI takt med att Apoteket nu skall avregleras så kommer allt fler förändringar och nya rön gällande den apoteksmarknad som står inför dörren. Det grafiska är mycket viktigt för företag och nu har den nya logotypen presenterats som skall användas av alla apotek som driver verksamhet privat. Det här för att få en uniform lösning så att människor alltid kan känna igen var på gatan det ligger ett apotek.

De nya apotekens logotypI takt med att Apoteket nu skall avregleras så kommer allt fler förändringar och nya rön gällande den apoteksmarknad som står inför dörren. Det grafiska är mycket viktigt för företag och nu har den nya logotypen presenterats som skall användas av alla apotek som driver verksamhet privat. Det här för att få en uniform lösning så att människor alltid kan känna igen var på gatan det ligger ett apotek. Logotypen är framtagen av Läkemedelsverket som fått uppdraget av Socialdepartementet. Alla godkända apotek som startas måste använda sig av logotypen.

Varför en ny logotyp?

Anledningen att man vill ha en uniform logotyp för nya apotek är att det skall verka som en form av certifiering för nystartade apotek. Det skall vara enkelt för människor som måste kontakta apotek att veta att det är ett korrekt ställe att köpa sina läkemedel för. Säkerheten är viktig och det måste finnas en trygghet och kvalificerad kunskap på ställen där det säljs läkemedel. Logotypen är en symbol för de här attributen och påvisar en säker hantering av läkemedel.

Alla statliga apotek som kommer finnas kvar skall kombinera sin gamla logotyp med den nya framtagna logotypen för privata apotek.