Lifebutikens internetbutik

lifebutiken logoLife är ett välkänt varumärke i Sverige som har profilerat sig som hela Sveriges hälsobutik. Life har också en e-handelsvariant som heter Lifebutiken. Webbutiken är mycket tilltalande och har en rosa/lila nyans med tydliga menyer och är lättnavigerad. Kategorierna skiljer sig ganska mycket mot andra butiker till apotek på internet men faktum är att de ändå gör sig rättvisa.

lifebutiken logoLife är ett välkänt varumärke i Sverige som har profilerat sig som hela Sveriges hälsobutik. Life har också en e-handelsvariant som heter Lifebutiken. Webbutiken är mycket tilltalande och har en rosa/lila nyans med tydliga menyer och är lättnavigerad. Kategorierna skiljer sig ganska mycket mot andra butiker till apotek på internet men faktum är att de ändå gör sig rättvisa. Lifebutiken erbjuder olika naturläkemedel tillsammans med vitaminer, mineraler och även olika produkter som får människor att må bättre.

Lättnavigerad sida

Butiken är översiktlig och inger ett förtroende eftersom alla viktiga delar så som kundservice, köpvillkor och kontaktuppgifter är tydliga och lättillgängliga. Den lekfulla designen fungerar och man blir sugen på att handla från Lifebutiken bara genom att besöka sidan. En stor fördel är att företaget möjliggör köp för kunder som inte vill bli medlemmar på sidan utan du kan göra dina inköp som gäst. Givetvis måste du fortfarande uppge personuppgifter och kompletterande information men det är inget som lagras mer än på din order. Kategoriseringen känns bra och det är faktiskt fungerande drop-downmenyer till skillnad från många andra.

Effektiva lösningar

Sorteringsalternativen för produkterna är lite annorlunda eftersom du själv kan välja om du vill sortera på högsta eller lägsta pris eller nyheter samtidigt som du också väljer hur många produkter som skall visas på varje sida. Dessutom är köpvillkoren betydligt mindre än på många andra butiker. Här är det kort och koncist men säger ändå precis det som de skall säga. Imponerande.

Utbud

Trots att Lifebutiken i stort sett endast säljer naturläkemedel som tillverkats av helt naturliga ämnen så är sortimentet otroligt brett. Butiken är extremt mycket olika kategorier och i varje kategori hittar du ofta flera olika alternativ vilket är imponerande. Exempelvis under huvudkategorin Kvinna hittar man 18 underkategorier. Det finns alltså inga som helst receptfria eller receptbelagda läkemedel utan Lifebutiken har helt inriktat sig på människor som använder naturläkemedel. Det har både sina för- och nackdelar. De tappar givetvis de kunder som är intresserade av att köpa smärtstillande eller febernersättande mediciner på Internet, men drar å andra sidan till sig alla som vill ha naturliga ämnen och ha hjälp med dessa.

Välbeskrivna produkter

Varje produkt är väl beskriven och du får en innehållsdeklaration om hur läkemedlet är framtaget. Det här ger butiken en mer trovärdighet än om de bara hade radat upp läkemedel utan att lagt något som helst intresse i att förklara för kunden om vad ämnet innebär och innehåller. Bilderna på produkterna är ofta bra och skarpa samt tagna i olika vinklar för att påvisa riktigheten i produkterna. Bra säger vi!

Receptbelagda varor

Lifebutiken har inga receptbelagda eller receptfria varor i sitt sortiment.

Frakt

Alla ordrar som överstiger 500 kronor är fraktfria. Ordrar som inte når upp i den här summan beläggs med en fraktavgift på 29 kronor.

Minsta ordervärde

Butiken har inga minsta ordervärden vilket innebär att du kan köpa produkter för vilka summor som du själv önskar.

Betalningsalternativ

Lifebutiken har något färre betalningsalternativ än brukligt vilket är ett minus.

Kreditkort: VISA och Mastercard tillåts som betalningsmedel vid kreditkortsbetalning och hanteras av PayEx.

Faktura – Alla fakturabetalningar har 20 dagars betalningsvillkor. Dröjsmålsräntan ligger på 24 procent så söla in på betalningen. Lifebuitken tar också ut en administrativ avgift på 25 kr för fakturabetalning. Vid fakturabetalning måste personnummer uppges eftersom en kreditkontroll genomförs.

Ångerrätt

Ångerrätten tillämpar svensk lag och du har 14 dagar på dig från det att du mottog varan att skicka tillbaka den. Tänk på att den måste vara obruten.

Garantier

Inga kända. Därför gäller troligtvis garantierna som lämnas från tillverkaren av produkten som köpts.

Kundtjänst

Du kan antingen kontakta Lifebutiken på telefon eller via e-postmeddelande från ett formulär på hemsidan.

E-post: Formulär under ”kontakta oss” på Lifebutiken.se

Telefonnummer: 020 – 370 700 (09:00 – 15:00)