Familjeapotekets internetbutik

logo familjeapoteket

logo familjeapoteket

Familjeapoteket har funnits på Internet sen 2004 och grundades av Susanne Söderberg och Louise Jansson som blev utsedda till Sveriges hetaste entreprenörer av tidningen Internetworld 2008. Idén är att erbjuda enklare och smartare produkter som skall hjälpa familjen till egenvård. Familjeapoteket är, precis som de själva utger sig för att vara, ett välsorterat och uppdaterat internetapotek.  Kvalitén och seriositeten är det inget att oroa sig för då 6AP-fonden är delägare och styrelsen består av flera större namn som arbetar både som läkare och riskkapitalister.  Dessutom har den stämpeln ”Trygg e-handel” som är ett signum för att konsumenter kan känna sig trygga att handla på olika sajter.

Snygg design

Familjeapoteket har en trevlig design som är att anse som ganska enkel. Mjuka och ljusa färger ger en trevlig entré till sidan. Framsidan kan uppfattas som något rörig men en större blandning av text och bilder om vartannat vilket kan göra det något svår att fästa blicken. Dock har de en bra och tydlig meny vilket gör produktnavigeringen översiktlig. Familjeapoteket erbjuder råd och rådgivning från deras experter vilka jobbar som både läkare och apotekare vilket gör att sidan i sig känns väldigt seriös. Det finns också lättillgängliga informationssidor om både kundtjänst, leveranser och köpvillkor. Sedan den 1 november går det också att köpa receptfria läkemedel på Familjeapoteket.

Utbud

Familjeapoteket kan sägas ha två större utbudskategorier. Dels erbjuder man en större mängd olika handelsvaror som är att likställa med produkter som fungerar som hjälpmedel att få bort olika besvär. Det kan vara allt från nässpray till en eltandborste som tar bort karies. Det kan också vara olika former av schampon eller tvålar till olika hjälpmedel för att sluta röka. Dessutom erbjuds numera också receptfria läkemedel inom de olika kategorierna eftersom apoteksmonopolet numera är avskaffat. Kategorierna har två olika flikar där du växlar mellan handelsvaror och läkemedel för att besökaren enkelt skall kunna navigera mellan de olika produkterna.

Bra sökfunktion

Familjeapoteket har en bra sökfunktion där du snabbt kan få fram de olika produkterna som du redan vet namnet på men som du kanske inte har någon prisuppgift på. De är också duktiga på att informera om relaterade produkter eller tillbehör som hör till varje produkt när du klickar dig vidare in på informationssidan om respektive. Det här till fördel för kunden i de här sammanhangen eftersom vissa tillbehör till och med kan anses som nödvändiga vid vissa artiklar. Någonting som är ett väldigt plus för butiken är de olika paket som är framtagna. Här har man kombinerat ihop olika produkter som skall vara till hands för olika tillfällen. Exempel på sådana paket är Fotboll och vänta barn.

Receptbelagda varor

Eftersom målet med Familjeapoteket är att bli Nordens absolut ledande internetapotek arbetar de också ständigt med att utveckla sidan. För tillfället har de inget tillstånd att sälja receptbelagda läkemedel. Det här innebär att det inte finns några krav på E-legitimation för att logga in men Familjeapoteket erbjuder inga köp som gäst utan alla måste ha ett konto.

Frakt

Familjeapoteket skickar varor under två kilo som beställs innan klockan tolv redan samma dag. De använder sig av Posten som logistikpartner vilket innebär en leveranstid på en till fyra dagar normalt sett. Paketförsändelser över två kg vilka går som postpaket tar mellan tre till fem dagar. Alla läkemedel skickas som postpaket. Alla ordrar över 500 kronor blir fraktfria. Fraktpriset ligger annars på 49 kronor i Sverige och varor som skickas till andra länder i Norden kostar 100 kronor i frakt samt också en expeditionsavgift på 100 kronor.

Minsta ordervärde

Minsta ordervärde hos Familjeapoteket är 100 kronor.

Betalningsalternativ

Familjeapoteket erbjuder de flesta vanliga betalningsalternativen som idag finns i de flesta webbutiker;

Kortbetalning:  VISA och Mastercard är godkända leverantörer av kreditkort. Familjeapoteket samarbetar med Payex som hanterar deras kortbetalningar. Kreditkontroll görs.

Direktbetalning: Handelsbanken och Swedbanks kunder kan betala direkt via sin internetbank.

Förskottsbetalning: Beloppet sätts in på företagets bankgironummer med bifogat ordernummer, namn och adress. Beställningen skickas när inbetalningen registrerats.

Faktura: Produkter kan köpas på faktura, 30 dagars betalningsvillkor. En faktureringsavgift på nio (9) kronor tillkommer.

Ångerrätt

Familjeapoteket följer svensk lagstiftning om distansavtal och erbjuder därför 14 dagars ångerrätt. Förpackningen skall återsändas obruten och oanvänt skick för att beställningen skall krediteras. Mer info om hur du som kund går till väga för att nyttja ångerrätten finns på Familjeapotekets hemsida.

Garantier

De garantier som lämnas är de som kommer från tillverkaren av produkterna. Varje produkt har tillhörande information i bruksanvisning och det är den som gäller.

Kundtjänst

Kundtjänsten är väldigt personlig och det är en utsedd person vid namn Marina Johansson som sköter all kundtjänst på företaget. Du når företaget både via e-post och via telefon på nedanstående uppgifter;

E-post: info@familjeapoteket.se
Telefonnummer: 08-750 92 20